KKV KONTROLLING BLOG

Az Open-Tech Informatika Kft. több mint 20 éve az üzleti informatika meghatározó szereplője.

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk a vállalati kontrolling, informatikai tanácsadás, rendszerintegráció, illetve a komplett integrált informatikai rendszerek hazai szállítói piacán.

Világéletemben másképpen gondolkoztam, mint a társaim, barátaim. Már fiatalon megtanultam, hogy a fizikai munka nehéz és fáradságos, tinédzser koromban sokszor végig dolgoztam a nyarakat – általában valamilyen ipari üzemben vagy építkezésen – mivel a műszaki dolgok nagyon közel álltak hozzám.

Ezért lettem Mérnök.

Ez megtanított a kétkezi munka fáradságos voltára és a tiszteletére. Ma is igy van ez. És még valamire a minőségre, és a maximalizmusra.

Az egyetemen hozott össze a sors az infóval és a közgázzal. Mindkettőben adatok voltak. Valahol innen indult, hogy nekem az adatokkal kell foglalkoznom. Imádtam a pénzzel kapcsolatos számokat.

Ezért lettem Közgazdász.

Igy indult a pályám. Bekerületem egy nagy bankba, mit adatokhoz értő szakember. És élveztem. Olyat csináltam, ami emberileg is jó volt. Amit elértem azzal nagyon elégedet vagyok.

Közben azért sok olyan egyéb területtel foglalkoztam ami, érdekelt.

Egyszerűen imádom az adatokat. Egy rendszer adatbázisának felépítése vizuálisan látom. Gyönyörűnek tartom ahogy az adatok kapcsolódnak és leírják egy cég működését. Tudom, hogy ebből mire van szükséged. Van fogalmam arról, hogy mit jelent, hogy az adat az új olaj és megmutatom neked is. Tégy próbára nem fogsz csalódni.

Munkáim során nagyon sokféle adatbázissal, adattal találkoztam. Ezek kezdetben banki, biztositói adatok később már minden területről származó adat volt. A 2008-as válság alatt kerültem kapcsolatba az adattárházakkal és aztán az üzleti intelligenciával. Már akkor láttam, hogy ezek a struktúrák egy vállalat nagyon komplex problémáit is képesek megmutatni. Eddigre kialakult egy fajta imádat az adatokkal kapcsolatban. Gyakorlatilag az eddigre szerzet tapasztalat megalapozta azt, hogy ahogyan az akkori megbízóm is nevezte mi lettünk az adatok svájci bicskája. Ahol adatokkal kapcsolatos probléma volt azt mi képesek voltunk megoldani.

Szívesen segítek, ha értékeled a segítséget és kölcsönös.

Ferenczi László

Tetszett? Oszd meg!
Facebook
Linkedin
Pinterest
EMAIL
PRiNT
További KKV KONTROLLING cikkeink